Activity Expansion

35 έτη έχουν παρέλθει από την αποφοίτηση από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή, ενώ η απόκτηση του πτυχίου Ιατρικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών πλησιάζει το χρονικό διάστημα μιας γενεάς. Η παρακολούθηση της «Μεταπτυχιακής Σειράς Μαθημάτων Ιστορίας των Βιοϊατρικών Επιστημών», κάτι ανάλογο με τα τωρινά Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών πολύ πριν αυτά καθιερωθούν και εξαπλωθούν, οδηγεί στην εκπόνηση διδακτορικής διατριβής από το Σπουδαστήριο Ιστορίας της Ιατρικής, γεγονός που αναπόδραστα επιδρά αποφασιστικά στον τρόπο σκέψης ενός νέου ιατρού και του προσδίδει μια ιδιαίτερη προοπτική στην αντιμετώπιση καθημερινών κλινικών προβλημάτων.
Η ειδίκευση στο Νοσοκομείο ΚΑΤ και η καθημερινή ενασχόληση με την χειρουργική παθολογία του μυοσκελετικού συστήματος εξίσου αναπόδραστα διαμορφώνει τον χαρακτήρα κάθε κλινικού ιατρού, ενώ η περαιτέρω ενασχόληση με τα Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών σαφέστατα διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης, ειδικά υπό την καθοδήγηση ενός σοφού Μέντορα της ειδικότητας, συμπτωματικώς με τα ίδια αρχικά – ΓΛ.
Παράλληλα, ήδη από τα φοιτητικά χρόνια, η συστηματική ενασχόληση με τις Πολεμικές Τέχνες, αρχικά το Ιαπωνικό Καράτε και στη συνέχεια το Κορεατικό Taekwon-Do, στην αυθεντική εκδοχή του, προφανώς ενισχύουν τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα, ειδικά όταν συνδυάζονται με ενδελεχή μελέτη της πλέον «τεκμηριωμένης» Πολεμικής Τέχνης, του Πραγματικού Taekwon-Do, της μοναδικής πολεμικής τέχνης, με σαφώς καθορισμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, χρονοδιάγραμμα προαγωγών και δεκαπεντάτομο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο.
Μετά από 10 έτη ενασχόλησης με τον βελονισμό και την Ανατολική Ιατρική, όλες οι προαναφερθείσες γνώσεις φαίνεται πώς ενώνονται τελικά σε ένα ιδιόμορφο όσο και μοναδικό κράμα αλληλο-επικαλυπτόμενων πληροφοριών, σχετικών με το μυοσκελετικό σύστημα, την ανατομία του, την φυσιολογία του, την παθολογία του, την αντιμετώπιση αυτής τόσο συντηρητικά όσο και χειρουργικά, την πρόληψη της νόσου και τη διατήρηση της υγείας, ειδικά με τη συμβολή της Ανατολικής σοφίας και τη συμπληρωματική αξιοποίηση του βελονισμού.
Το κράμα αυτό αναζητά διέξοδο μέσω των βιβλίων και της ιδιαίτερης αγάπης προς αυτά, την οποία παραδόξως συμμερίζεται και η Εφορία, με την ευχερή χορήγηση επέκτασης δραστηριοτήτων ως «Συγγραφή, Μετάφραση, Έκδοση και Πώληση Βιβλίων» υπό τον ίδιο ΑΦΜ.
Η αρχή γίνεται το 2017, με τη «Φονική Τέχνη», μετάφραση από τα αγγλικά παγκόσμιου best-seller, σχετικού με την ιστορία του Taekwon-Do. Ακολουθεί η ανέκδοτη έως τότε διδακτορική διατριβή, ο εμπλουτισμός της με εικόνες και πρόσθετες βιβλιογραφικές παραπομπές και η έκδοσή της το 2017 με τον τίτλο «Η Ελληνική Ιατρική στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες». Από την ίδια πηγή ετοιμάζεται και δεύτερο συγγραφικό πόνημα, με τίτλο «Ιάκωβος Βασιλικός Ηρακλείδης. Περί Μορινιέων».
Παράλληλα, προσφέρεται εκδοτικό βήμα στους ακάματους γονείς Αχιλλέα και Έλλη Λαζάρου, ήδη στην 9η δεκαετία ζωής, μερικά από τα έργα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο, ενώ η πρόοδος της τεχνολογίας ουσιαστικά επιβάλλει τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος για την ευχερή ηλεκτρονική πώληση και ταχυδρομική αποστολή πολύ συγκεκριμένων βιβλίων («Με ουσία», όπως παρατήρησε κάποιος φίλος-ΔΚ-, σε ευχαριστώ).
Συνειδητή επιλογή αποτελεί η μάλλον ασυνήθιστη τακτική, τόσο ο ΦΠΑ, όσο και τα ταχυδρομικά, να συμπεριλαμβάνονται στην καθορισμένη τιμή του βιβλίου. Με τον τρόπο αυτό, οι παντοειδείς απόπειρες των απειράριθμων εκπτωτικών ιστότοπων, των οποίων η αρχική τιμή είναι δελεαστικά χαμηλότερη αλλά η τελική τιμή σημαντικά υψηλότερη, ουσιαστικά ακυρώνονται ή τουλάχιστον ο πληθυσμός-στόχος τους περιορίζεται στον Homo Erectus Syrizensis, ο οποίος όντως έχει εξαπλωθεί ανησυχητικά, παρά τις αντίθετες προβλέψεις του Δαρβίνου.
Μακρόπνοο σχέδιο αποτελεί η σειρά «Εισαγωγή στο Πραγματικό Ταεκβοντό», με την καθοδήγηση και συνεργασία του Μάστερ Δημήτρη Μπαλαμπάνου από τη Λάρισα. Το σχέδιο αυτό είναι πολλαπλώς διδακτικό. Κατ’ αρχάς, η σοφία δεν συμβαδίζει υποχρεωτικά με ακαδημαϊκές περγαμηνές. Ακολούθως, επιβεβαιώνεται η διάσταση μεταξύ σωστού και εύκολου. Το σωστό δεν είναι ποτέ εύκολο, ενώ το εύκολο είναι μάλλον απίθανο να είναι σωστό. Ωστόσο, ο περισσότερος κόσμος, όταν κριθεί να επιλέξει ανάμεσα στο σωστό και το εύκολο, 9 φορές στις δέκα (το αισιόδοξο σενάριο), θα επιλέξει το εύκολο, όχι το σωστό. Επιπρόσθετα, με καλπάζουσα ανεργία στην Ελλάδα, αποτελεί άθλο να βρεθεί γραφίστας, ώστε να επιμεληθεί αρμοδίως τα ζητούμενα σκίτσα και να ανεχθεί τον δεύτερο συγγραφέα, επιμελητή έκδοσης και εκδότη, με όλες του τις τελειομανείς ιδιοτροπίες.
Προγραμματίζονται εννέα συνολικά τόμοι, όσοι και οι βαθμοί της μαύρης ζώνης, τα λεγόμενα νταν, με τον αριθμό του κάθε τόμου να απεικονίζεται στο εξώφυλλο με λατινική αρίθμηση πάνω στη μαύρη ζώνη. Πλέον πρόσφατη σκέψη, η μετάφραση στα αγγλικά και έκδοση ενός αγγλικού τόμου για κάθε τρεις ελληνικούς, με τον τίτλο «STUDY COMPANION for the ENCYCLOPEDIA of TAEKWON-DO», κατ΄αναλογίαν με τη δεκαπεντάτομη Βίβλο της Τέχνης και ως εκπαιδευτικό βοήθημα για την πληρέστερη και ευχερέστερη κατανόησή της.